Λογιστικό γραφείο, επιχειρηματικός σχεδιασμός, σύμβουλοι επιχειρήσεων Αρχική σελίδαΑναζήτησηΕπικοινωνία


Έρχεται ΕΝΦΙΑ και για τα ακίνητα του εξωτερικού
Νέο λίφτινγκ στην φορολογία ακινήτων ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και αυτή την φορά έκτος από τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες στο τραπέζι έχει «πέσει» η επιβολή ΕΝΦΙΑ και στα ακίνητα που έχουν πολίτες και επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

Συμβολική κατάληψη του ΠΑΜΕ στο υπ.Μακεδονίας - Θράκης
Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποιούν από το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ.

Βενεζουέλα: Νίκη για την παράταξη Μαδούρο στις δημοτικές εκλογές
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο – εν μέσω καταγγελιών για νοθεία - έκανε λόγο την Κυριακή για μια μεγάλη νίκη της παράταξής του, του σοσιαλιστικού κόμματος (PSUV), στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, από τις οποίες όμως απείχαν τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης, που αναμένεται να αποκλειστούν από τις προεδρικές εκλογές του 2018, όταν ο ίδιος θα διεκδικήσει δεύτερη συναπτή θητεία.

Νεφώσεις, ασθενείς βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας με πιθανότητα ασθενών βροχών να υπάρχει μόνο στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα. Η θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα βόρεια της χώρας ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.  • Σοφόν... το ασαφές: Με «φάρο» τον τραπεζικό δείκτη
  • Οι συνεδριάσεις ως το τέλος του έτους είναι λιγότερες από 15. Η δυναμική της αγοράς την περασμένη βδομάδα ήταν η χαρά των traders, που στηρίζουν τη συμμετοχή τους στο κυνήγι του κέρδους, μέσω της στρατηγικής των κινήσεων βραχυπρόθεσμων οριζόντων. Το σύστημά τους είναι απλό, καθώς το πλήθος των μετοχών επί των οποίων ασκούν το κερδοσκοπικό τους έργο είναι περιορισμένο και έχει ως πυρήνα τα συστημικά Τραπεζικά blue chip.

  • Ανακοίνωση ΥΠΟΙΚ για τον ΕΝΦΙΑ των σεισμόπληκτων σε Κω και Λέσβο
  • Σχετικά με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης, το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι «με το άρθρο 13 του νόμου 4484/1.8.2017 προβλέπεται η απαλλαγή από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. για τα έτη 2017 και 2018 των κτισμάτων και του αναλογούντος οικοπέδου, τα οποία βρίσκονται στις δημοτικές ενότητες του δήμου Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και στη νήσο Κω και έχουν αποδεδειγμένα υποστεί ζη΅ιές από το σεισ΅ό της 12ης Ιουνίου 2017 και το σεισ΅ό της 21ης Ιουλίου 2017».


  • Αυστηρότεροι όροι παραμονής στη ρύθμιση των 100 δόσεων
  • Ένα ακόμη πιο αυστηρό καθεστώς παραμονής στη ρύθμιση του ν. 4321/2015 για την τμηματική εξόφληση των παλαιών ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις θα τεθεί σε ισχύ από την 1η-1-2018. Συνέπεια αυτού θα είναι χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου που έχουν ενταχθεί στη συγκεκριμένη ρύθμιση να βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο απώλειας όλων των ευεργετημάτων της.

  • Mπόνους στους ελεγκτές της ΑΑΔΕ για την πάταξη της φοροδιαφυγής
  • Με ειδικά βραβεία, ακόμη και χρηματικά, για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί κυρίως όσον αφορά τις εισπράξεις, αλλά και για τη διενέργεια μερικών επιτόπιων ελέγχων και ελέγχων δίωξης, θα ανταμείβονται τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Μεγάλο σχεδιάζεται, δε, το «bonus» για την αποκάλυψη σημαντικών περιπτώσεων φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, κάτω από επικίνδυνες συνθήκες, αλλά και για τον επιτυχή χειρισμό υποθέσεων ιδιαίτερης βαρύτητας.

  • Ε.Ε. και Ιαπωνία δημιουργούν τη μεγαλύτερη ανοιχτή ζώνη
  • Χρειάστηκαν διαπραγματεύσεις πέντε ετών, η ταχεία άνοδος της Κίνας, αλλά και η στροφή των ΗΠΑ στον εμπορικό προστατευτισμό, για να οριστικοποιήσουν Ευρωπαϊκή Ένωση και Ιαπωνία τη Συμφωνία Οικονομικής Συνεργασίας. Είναι η μεγαλύτερη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου στον πλανήτη και δημιουργεί την πιο εκτεταμένη ανοιχτή οικονομική ζώνη, καλύπτοντας περίπου 600 εκατομμύρια ανθρώπους και το 30% του παγκόσμιου ΑΕΠ.