Λογιστικό γραφείο, επιχειρηματικός σχεδιασμός, σύμβουλοι επιχειρήσεων Αρχική σελίδαΑναζήτησηΕπικοινωνία


Brexit: Η Φρανκφούρτη κερδίζει τη μάχη της μετακόμισης τραπεζών
Νικητή τη Φρανκφούρτη φαίνεται ότι έχει η μεγάλη μάχη για το Brexit, καθώς πολλές από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο έχουν επιλέξει τη γερμανική πόλη ως βάση για τη δραστηριότητά τους εντός ΕΕ.

Μπουτάρης: Δεν πάμε σε ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας
«Δεν πάμε για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης» ξεκαθάρισε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, για την ανάθεση σε ιδιώτη της αποκομιδής των απορριμμάτων για τρεις ημέρες. «Η Θεσσαλονίκη βρομοκοπάει» τόνισε.

Έτοιμος να απαντήσει σε ερώτησεις βουλευτών για την Ελλάδα ο Σόιμπλε
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε στο πρώτο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεπτικό δίκτυο ΑRD ότι δεν διστάζει να τεθεί στη διάθεση του Κοινοβουλίου για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη νέα δόση για την Ελλάδα.

Μυτιληναίος: Υπερκάλυψη κατά 2,46 φορές του ομολόγου
Το έδαφος για να μειώσει το χρηματοοικονομικό κόστος της και να συμμετάσχει στη διεκδίκηση νέων μεγάλων έργων στρώνει η έκδοση του ομολόγου 300 εκατ. ευρώ της Μυτιληναίος, που συνοδεύτηκε από μεγάλη ανταπόκριση εκ μέρους της αγοράς.
  • Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
  • Θετικά πρόσημα εμφάνισαν στη σημερινή συνεδρίαση τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, καθώς η τιμή του πετρελαίου ανακάμπτει από το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 μηνών.


  • «Σκληρό πόκερ» παίζει η κυβέρνηση με τους φορείς για τα ναυπηγεία
  • «Σκληρό πόκερ» παίζει αυτήν την περίοδο η ελληνική κυβέρνηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να πετύχει την αναβίωση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας (όμιλος Νεώριον και ΕΝΑΕ).  Στην περίπτωση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) οι πληροφορίες που διαρρέουν από το κυβερνητικό στρατόπεδο αναφέρουν ότι είναι σε αναμονή των αποφάσεων της διεθνούς διαιτησίας προκειμένου να «οδηγήσουν» σε έξοδο τη σημερινή ιδιοκτησία και να βγάλουν τα ναυπηγεία «καθαρά» σε πλειστηριασμό. 

  • Καυτό επτάμηνο για την υλοποίηση των 95 από τα 113 προαπαιτούμενα
  • Μηδενικός είναι -τελικώς- ο πολιτικός χρόνος που εξασφαλίζει η κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης. Τα μνημονιακά κείμενα που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές μετά το Eurogroup της 15ης Ιουνίου δείχνουν ότι η υλοποίηση «προαπαιτούμενων» θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι. Ακόμη και με την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. ευρώ μέσα στον Ιούλιο, η Ελλάδα θα μπορεί να καλύψει τις δανειακές της υποχρεώσεις μέχρι τον Οκτώβριο, κάτι που σημαίνει ότι η διαδικασία της 3ης αξιολόγησης θα πρέπει να κλείσει μέσα σε χρόνο-ρεκόρ προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με την εξυπηρέτηση του χρέους. 

  • Ψίθυροι: Σερί εταιρικών εκδόσεων και νέα εισαγωγή στο ταμπλό
  • - Το σερί επιτυχημένων εταιρικών εκδόσεων συνεχίζεται, οι επόμενοι μήνες αναμένεται να είναι θερμοί και ως προς αυτή την κατεύθυνση. Πέραν της Terna Energy που έχουμε ήδη αναφέρει, ξεκίνησε τις σχετικές διαδικασίες εταιρεία που περιλαμβάνεται στον ftse/Large Cap, από τις αγαπημένες των ξένων επενδυτών στο πρόσφατο Επενδυτικό Forum της Νέας Υόρκης, για να συνδέσουμε τα θέματα…

  • «Ντρίμπλα» στα τεκμήρια με εικονικές τιμές αγοράς
  • Τρεις διαφορετικές τιμές συνοδεύουν πλέον πολλές μεταβιβάσεις ακινήτων στη χώρα μας. Η μία είναι η αντικειμενική αξία, η δεύτερη είναι η τιμή που αναγράφεται στο συμβόλαιο και η τρίτη είναι η πραγματική τιμή στην οποία τελικά πωλείται το ακίνητο. Η τρίτη αυτή τιμή είναι συνήθως μεγαλύτερη από αυτήν που αναγράφεται στο συμβόλαιο και ταυτόχρονα μικρότερη από την αντικειμενική.